Torsk med morot och apelsin

Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
3
Torsk med morot och apelsin

Fiskens goda inverkan på vår hälsa känner vi till, ändå äter vi ofta för lite fisk. Här är en fiskrätt som är både god och enkel att laga! Härliga smakerna av curry och frästa grönsaker kommer helt till sin rätt med saft och rivet skal från en halv apelsin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Torsk med morot och apelsin

Ingredienser

4 portioner
600 g torsk
900 g fast potatis
1/2 purjolök
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
1 1/2 dl crème fraiche
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

God kombination med apelsin, grönsaker och fisk. Instämmer med föregående personer om att fisken bör stå 20 min i ugnen för att bli klar.

Maria

2022-08-21

Bättre att sätta en termometer i fisken än att förlita sig på 10 min

Helen

2022-02-07

Fisken behöver vara inne i minst 25 minuter gör att fiskköttet ska bli vitt

Ing-marie

2021-09-06

Näringsvärde per portion

Energi2024 KJ / 483 kCal
Fett18 g
Kolhydrater45.7 g
Protein31.2 g

Testa liknande recept

Fiskgryta med röd curry
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cornflakespanerad torsk med remouladsås
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sejpanna med fänkål och tomat
Betyg 3.4 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkåls- och torsksoppa
Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpanna med fänkål, curry och äpple
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och fänkålspanna med äpple
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga