Torsk med morot och apelsin
Fiskens goda inverkan på vår hälsa känner vi till, ändå äter vi ofta för lite fisk. Här är en fiskrätt som är både god och enkel att laga! Härliga smakerna av curry och frästa grönsaker kommer helt till sin rätt med saft och rivet skal från en halv apelsin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g fast potatis
1/2 purjolök
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2 apelsin
1 1/2 dl crème fraiche
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2024 KJ / 483 kCal
Fett18 g
Kolhydrater45.7 g
Protein31.2 g
Kommentarer
God kombination med apelsin, grönsaker och fisk. Instämmer med föregående personer om att fisken bör stå 20 min i ugnen för att bli klar.
Maria
2022-08-21Bättre att sätta en termometer i fisken än att förlita sig på 10 min
Helen
2022-02-07Fisken behöver vara inne i minst 25 minuter gör att fiskköttet ska bli vitt
Ing-marie
2021-09-06