Torsk med morot och apelsin

36
0
Torsk med morot och apelsin

Fiskens goda inverkan på vår hälsa känner vi till, ändå äter vi ofta för lite fisk. Här är en fiskrätt som är både god och enkel att laga! Härliga smakerna av curry och frästa grönsaker kommer helt till sin rätt med saft och rivet skal från en halv apelsin.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Torsk med morot och apelsin

Ingredienser

4 portioner
600 g
torsk
900 g
fast potatis
1/2
purjolök
2
morötter
1 msk
smör eller margarin
2 tsk
curry
1 msk
tomatpuré
2 dl
vatten
1
hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2
apelsin
1 1/2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkpeoteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2024 KJ / 483 kCal
Fett 18 g
Kolhydrater 45.7 g
Protein 31.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept