Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med morot och apelsin

Fiskens goda inverkan på vår hälsa känner vi till, ändå äter vi ofta för lite fisk. Här är en fiskrätt som är både god och enkel att laga! Härliga smakerna av curry och frästa grönsaker kommer helt till sin rätt med saft och rivet skal från en halv apelsin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. 
  4. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna. 
  5. Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen.
  7. Rör ner apelsinsaft och -skal i grytan tillsammans med crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
  8. Servera torsken med såsen och potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkpeoteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • rivet skal och saft av 1/2 apelsin
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2024 kJ / 483 kCal