Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ruccolaris och currytorsk

Ett färgglatt ris med hackad ruccola och riven morot i. Riset serveras med torsk i en sås av kokosgrädde och curry. En enkel och snabb rätt som sätter lite färg på vardagen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet. Grovhacka ruccolan, skala och riv moroten.
  3. Dela fisken i ca 5 cm stora bitar. Krydda dem med curry, salt och peppar.
  4. Stek fisken ca 3 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna. Häll på kokosgrädden och majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka på svag värme ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.
  5. Vänd ner ruccolan och moroten i riset när det är klart.
  6. Servera currytorsken med ruccolariset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 4 port basmatiris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 65 g ruccola
  • 1 morot
  • 1/2 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2421 kJ / 581 kCal