Fläskfajitas med mexikanskt festris och pico de gallo
Nästa gång det är dags för tacokväll, prova detta läckra recept på fajitas med marinerad fläskkarré och picco de gallo – en fantastisk salsa som är enkel att förbereda och som lyfter rätten till oanade höjder.
Ingredienser
4 portioner
Mexikanskt festris
långkornigt ris eller basmatiris
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 färsk chili urkärnad och finhackad (gärna jalapeño)
neutral matolja till stekning
1 tsk spiskummin
2 krm valfritt chilipulver (kan uteslutas)
1/2 tsk oregano
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 paket majs (avrunnen)
1 paket svarta bönor eller kidneybönor (sköljda och avrunna) eller salsa orginal eller salsa mexicana (1 paket bönor motsvarar 1 paket salsa)
salt efter smak
2 msk hackad färsk koriander
Pico de gallo
2 tomater (urkärnade och finhackade)
1 liten rödlök (finhackad)
1 grön chili urkärnad och finhackad (kan bytas ut mot inlagd jalapeño)
saften av 1/2 lime
salt efter smak
2 msk färsk koriander eller mynta (finhackad)
Fläskfajitas
600 g fläskkarré (strimlad)
Marinad
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor (mortlade, rivna eller finhackade)
1 tsk tabasco, sriracha eller annan chilisås (kan bytas ut mot valfritt chilipulver, 1 tsk chilisås motsvarar 2 krm chilipulver)
Till tillagningen
salt och svartpeppar efter smak
riven zest av 1/2 apelsin eller lime (kan uteslutas) (1/2 apelsin motsvarar 1 lime)
Grönsaker
2 gula lökar (strimlade på längden)
1 grön paprika (strimlad)
1 röd paprika (strimlad)
neutral matolja till stekning
salt efter smak
Till servering
limeklyftor
gräddfil
riven ost
guacamole
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4090 KJ / 976 kCal
Fett50.9 g
Salt3.3 g
Kolhydrater77.9 g
Protein46.5 g
Kommentarer