Linsgrytan är en kryddig lunch- eller middagsrätt. Du blandar chili, paprika, purjolök och morötter och fräser i olja, blandar i linserna och tillsätter sedan spiskummin, chilipulver, koriander och salt. Servera grytan med nachochips eller gräddfil.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: servera med en mjölkfri ersättningsprodukt till gräddfil.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maria
2022-08-08Blev godare med ett par msk tomatpuré och en skvätt soja i!
Alexander
2020-07-26Helt ok, kändes lite tråkigt i smaken bara, som om det behövdes lite mer hetta. Men det fixades rätt lätt med hjälp utav lite sriracha. Kan tänka mig att detta skulle passa bättre i pitabröd istället för med nachos.
Redaktionen ICAse
2020-07-27Hej Alexander! Tack för tipsen! Hälsningar Michelle
Pia
2020-05-08Supergott! Fick koka lite längre för att alla linser skulle bli mjuka bara.