Linsgryta
Linsgrytan är en kryddig lunch- eller middagsrätt. Du blandar chili, paprika, purjolök och morötter och fräser i olja, blandar i linserna och tillsätter sedan spiskummin, chilipulver, koriander och salt. Servera grytan med nachochips eller gräddfil.
Ingredienser
8 portioner
1 - 1 1/2 gröna chili t ex jalapeño
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 purjolökar
3 - 4 morötter
2 msk olja
4 dl okokta röda linser
8 dl vatten
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
2 tsk mald koriander
2 tsk salt
Till servering
Nachips
gräddfil
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: servera med en mjölkfri ersättningsprodukt till gräddfil.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett4 g
Salt0.07 g
Kolhydrater28 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev godare med ett par msk tomatpuré och en skvätt soja i!
Maria
2022-08-08Helt ok, kändes lite tråkigt i smaken bara, som om det behövdes lite mer hetta. Men det fixades rätt lätt med hjälp utav lite sriracha. Kan tänka mig att detta skulle passa bättre i pitabröd istället för med nachos.
Alexander
2020-07-26Hej Alexander! Tack för tipsen! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-27Supergott! Fick koka lite längre för att alla linser skulle bli mjuka bara.
Pia
2020-05-08