Recept: Linsgryta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Linsgryta

Betyg
109 röster

Linsgrytan är en kryddig lunch- eller middagsrätt. Du blandar chili, paprika, purjolök och morötter och fräser i olja, blandar i linserna och tillsätter sedan spiskummin, chilipulver, koriander och salt. Servera grytan med nachochips eller gräddfil.

Ingredienser

  • 1 - 1 gröna chili t ex jalapeno
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 purjolökar
  • 3 - 4 morötter
  • 2 msk olja
  • 4 dl röda linser
  • 8 dl vatten
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk salt

Till servering

  • Nachips
  • gräddfil

Så här gör du

  1. Skölj, kärna ur och strimla chili och paprika. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i strimlor.
  2. Fräs grönsakerna i oljan i en gryta. Rör i linserna och häll över vattnet. Tillsätt kryddorna och låt puttra ca 15 min under lock.
  3. Servera den heta linsgrytan med nachips och en klick gräddfil.