Torsk med mexikansk paprikasås

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Torsk med mexikansk paprikasås

Paprika, chili, lök och vitlök utgör grunden i den här suveräna mexikanska paprikasåsen. Såsen ringlas över stekt lax och serveras med ris och kulörta broccolibuketter.

Torsk med mexikansk paprikasås

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 msk olja

Sås

1 grön paprika
ca 1/2 - 3/4 grön chili t ex jalapeño
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl crème fraiche
1 - 2 krm salt

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ganska gott och hyfsat lätt att göra, men det är inget man går och längtar efter att äta igen.

    Kajsa

Näringsvärde per portion

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

  • Kycklingfilé hot taco
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsgryta
    Betyg 3.4 av 5.144 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pikant lantsås (Malho Campanha)
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hoki thai
    Betyg 2.7 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad