Fiskgryta med morötter, dragon och saffran

En smakrik fiskgryta är ett perfekt middagsalternativ! Koka upp fisken i en blandning av dragon, morötter, purjolök, saffran, vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, crème fraiche och potatis. Resultatet blir en smarrig gryta som kan serveras som den är.

Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stÄven jag saknade några ingredienser vid tillagningen såsom vitvinsvinäger (tog rödvinsvinäger) samt dragon vilket kanske var olyckligt. Hällde i en massa vitlök istället vilket jag älskar. Grytan blev verkligen jättegod! Kan rekommenderas. Kändes, trots crème fraichen som mager. Eventuellt måttade jag fel med grönsaksbuljongen för jag tyckte det blev väldigt mycket spad.
Gunilla
Det är jättegott! Jag tog rödvinsvinäger och hade potatisen vid sidan om.
Elke
Det är jättegott! Det är bara det att jag min vana trogen har modifierat en del med receptet. Jag kompletterade purlolöken med en grovhackad vitlöksklyfta. Jag har ersatt dragonen med en knippe färsk dill. Grönsaksbuljongen har jag bytt ut mot hummerfond. Vitvinsvinäger och saffran är utbytta mot vitt vin en chardonnay som även serverades till grytan. Potatisen serverades bervid och pressad. Jag avslutade med att lägga i en burk skalade räkor. Blev det ett nytt recept?
Anna
Jättegott och enkelt att göra, men man behöver inte ha lax utan det går bra med torsk och sej. Tag gärna 2x400g så att det räcker till alla. Dessutom vill jag gärna ha potatisen vid sidan om och inte i grytan. Om det blir rester över så blir det då godare att värma dagen efter.
Lena
Fisk är ju dyrt idag, men hittar jag en färdig mix på lax och torsk - torsken är "utrotningshotad" och därför extra dyrt - tror jag denna rätt går att laga även för en ensamstående med sämre ekonomi än halvmiljonersklassen/per år.
Christina