Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med morötter, dragon och saffran

En smakrik fiskgryta är ett perfekt middagsalternativ! Koka upp fisken i en blandning av dragon, morötter, purjolök, saffran, vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, crème fraiche och potatis. Resultatet blir en smarrig gryta som kan serveras som den är.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i grova bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skär pujolöken i sneda bitar och skölj dem i vatten. Plocka dragonbladen.
  2. Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  3. Halvera potatisen. Lägg i potatishalvorna och fiskbitarna i grytan. Salta och peppra. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock ca 5 minuter. Vänd ner dragon och servera.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé, sej eller hoki
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 kokta potatisar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info