Fiskgryta med morötter, dragon och saffran
En smakrik fiskgryta är ett perfekt middagsalternativ! Koka upp fisken i en blandning av dragon, morötter, purjolök, saffran, vitvinsvinäger, grönsaksbuljong, crème fraiche och potatis. Resultatet blir en smarrig gryta som kan serveras som den är.
Ingredienser
4 portioner
300 g laxfilé
300 g torskfilé, sej eller hoki
4 morötter
1 purjolök
1 knippe dragon
1 tsk vitvinsvinäger
5 dl grönsaksbuljong
1/2 g saffran
2 dl crème fraiche
8 kokta potatisar
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Även jag saknade några ingredienser vid tillagningen såsom vitvinsvinäger (tog rödvinsvinäger) samt dragon vilket kanske var olyckligt. Hällde i en massa vitlök istället vilket jag älskar. Grytan blev verkligen jättegod! Kan rekommenderas. Kändes, trots crème fraichen som mager. Eventuellt måttade jag fel med grönsaksbuljongen för jag tyckte det blev väldigt mycket spad.
Gunilla
2007-10-14Det är jättegott! Jag tog rödvinsvinäger och hade potatisen vid sidan om.
Elke
2007-09-30Det är jättegott! Det är bara det att jag min vana trogen har modifierat en del med receptet. Jag kompletterade purlolöken med en grovhackad vitlöksklyfta. Jag har ersatt dragonen med en knippe färsk dill. Grönsaksbuljongen har jag bytt ut mot hummerfond. Vitvinsvinäger och saffran är utbytta mot vitt vin en chardonnay som även serverades till grytan. Potatisen serverades bervid och pressad. Jag avslutade med att lägga i en burk skalade räkor. Blev det ett nytt recept?
Anna
2007-03-28