UNDER 30 MIN | Medel

Tropisk barnfruktpuré

Alla gillar att få lite sött efter maten, så även de små. Här fixar du en enkel efterrätt som är anpassad för barn ca 6-8 månader gamla. Purén får en härlig färg av mango och persika samt god smak av päronet. Koka frukterna mjuka och gör sedan en slät puré i matberedaren och efterrätten är klar att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 barnmatsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader. Satsen ger ca 3 1/2 dl.

  1. Tina mangon.
  2. Skala och kärna ur päronet. Skala, dela och kärna ur persikan. 
  3. Skär päronet och persikan i små bitar och koka dem mjuka i en kastrull under lock tillsammans med mangon och vattnet ca 5 minuter.
  4. Mixa till en slät purè i en matberedare.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 barnmatsportioner
  • 1 dl fryst mango
  • 1 päron
  • 1 persika
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 177 kJ / 42 kCal