Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Torsk med krämig paprika

Denna snabba vardagstorsk är perfekt för stressiga dagar. Lägg ner paprika och torsk i en ugnsform och stek dem några minuter före du lägger på din krämiga tomatpurésås. Servera din mumsiga fisk med nykokt ris eller gryn.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisningar.
  4. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg dem i en ugnssäker form, ringla över oljan och lägg på torsken.
  5. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Blanda crème fraiche med tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut fisken och bred på blandningen. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  8. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port torskfilé (à 125 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 545 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer