Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk penne med tomat-och olivsås

En härlig, snabblagad pastarätt med ljuvlig tomat- och olivsås som blir extra mättande tackvare krispiga haricots verts. Avnjut din italienska penne med tomat- och olivsås toppad med en smakrik, riven parmesan och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i en halv minut. Rör ner vatten, krossade tomater och smula ner grönsaksbuljongtärningar. Låt det koka sakta i 15 minuter.
  2. Tillsätt haricots verts, mixade oliver och kapris. Koka i 3 - 4 minuter.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  4. Servera tomatsåsen med pasta, riven parmesan och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: använd inte parmesanost.

Tips

Lägg en burk tonfisk i såsen så blir det en god tonfisksås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g haricots verts
  • 2 msk mixade oliver
  • 2 msk kapris
  • 4 portioner penne pasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1786 kJ / 427 kCal
Läs mer om näringsvärden