Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torsk med fänkål

Torsk med fänkål är en god och nyttig fiskrätt som kan varieras med sej eller hoki och serveras med morötter och ris. Skala och skiva lime i tunna skivor och lägg på fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skölj, ansa och skär purjolök och fänkål i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en panna el dyl. Smula över 1/2 buljongtärning och häll över 2 1/2 dl vatten. Koka grönsakerna mjuka under lock ca 15 min.
  2. Mixa grönsakerna med lite av buljongen i en matberedare eller mixer. Häll tillbaka
    grönsaksmoset i traktörpannan och tillsätt grädden. Smaksätt med 2 krm salt och 1/2-1 krm kajennpeppar.
  3. Tina torsken så mycket att den går att skära i 1 cm tjocka skivor. Lägg torskskivorna i traktörpannan och sjud fisken under lock i såsen ca 5 min eller tills den är vit och ogenomskinlig.
  4. Skala och skiva limen i tunna skivor och lägg dem på fisken. Kokt ris och rivna morötter är gott till torsken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 stor fänkål eller mindre fänkål alt fänkålsfrön (1 stor fänkål motsvarar 2 mindre fänkål eller 1/2 msk fänkålsfrön)
  • hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • salt
  • kajennpeppar
  • 400 g djupfryst torsk, sej eller hoki
  • 1 lime
  • 4 port ris
  • 2 morötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer