Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccolisallad
En enkel men lyxig varmrätt! Laga ugnsbakad torsk med örtdressing som serveras tillsammans med krämig polenta, smörbakad purjolök och en krispig och syrlig broccolisallad med smak av parmesan och valnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Smörbakad purjolök
1 stor purjolök (à ca 350 g)
100 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 kruka dragon
Broccolisallad
250 g broccoli
1 msk finrivet citronskal
3/4 dl grovhackade valnötter
3/4 dl hyvlad parmesan
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm flingsalt
Torsk
4 bitar torskfilé eller torskrygg (à ca 125 g)
3/4 tsk salt
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
Polenta
7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl polenta
40 g smör
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vår polenta behövde dock mycket längre tid att bli krämig.
Andreas
2024-02-26Jättegott! Lite väl”avancerat” för en tisdagsmiddag kan jag tycka. Kommer absolut göra om detta.
Åsa
2022-10-12Fantastiskt gott!
Hugo
2022-03-20