Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccolisallad

10
2
Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccolisallad

En enkel men lyxig varmrätt! Laga ugnsbakad torsk med örtdressing som serveras tillsammans med krämig polenta, smörbakad purjolök och en krispig och syrlig broccolisallad med smak av parmesan och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Krämig polenta med torsk, bakad purjolök och broccolisallad

Ingredienser

4 portioner

Smörbakad purjolök

1 stor purjolök (à ca 350 g)
100 g rumsvarmt smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1 kruka dragon

Broccolisallad

250 g broccoli
1 msk finrivet citronskal
3/4 dl grovhackade valnötter
3/4 dl hyvlad parmesan
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm flingsalt

Torsk

4 bitar torskfilé eller torskrygg (à ca 125 g)
3/4 tsk salt
1 kruka dill
1 kruka bladpersilja
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 dl neutral olja
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm salt

Polenta

7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl polenta
40 g smör
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Åsa

2022-10-12

Jättegott! Lite väl”avancerat” för en tisdagsmiddag kan jag tycka. Kommer absolut göra om detta.

Hugo

2022-03-20

Fantastiskt gott!