Torsk med dragon- och citronsås

Ett skepp kommer lastat med fisk i ugn till middag! Den gräddiga såsen blir ljuvlig till fisken, kryddad med pressad citron, rivet citronskal och hackad dragon. Serveras med potatis och krispigt kokta sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2472 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
13 stMycket god sås som även kan varieras med dill istället för dragon. Jag använder mer buljongtärning än receptet, tycker det blir en godare sås då. Tänk på att man inte behöver färsk dragon, som kan vara skarp i smaken, utan använda torkad. Ta då lite i taget till dess att såsen är perfekt. Mums!
Åsa
Himmelskt gott! Gjorde receptet på torskrygg och istället för sockerärter gjorde jag vitlöksstekta haricots verts och morötter (HelloFresh).
Britt
Mycket omtyckt sås
Anita
Ett enkelt recept. Gjorde såsen med matlagningsgrädde och lättmjölk. Och torkad dragon. Och så lagade jag torskrygg istället för filé. Och ärtor. God sås men tror att jag nästa gång väljer dill istället för dragon.
Siw
super gott såsen var gudomlig
Annika
Gjorde torsken i en Sous Vide, såsen var smaskens. Jättegott
Åsa
Så enkelt, men så jävla gott!
Jan
Himmelsk såsen blev favorit
Satsuki
Mycket god sonen älskade såsen
Jennie
Blev mycket gott! Kommer att bli fler gånger.
Ann-charlott