Torsk med citronsås
Torsken bakas i ugnen medan den färdiga citronsåsen piffas till med basilika och potatisen kokar. Snabblagat och enkelt, precis som det ska vara en vardagkväll!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
salt
peppar
1 förp kyld mild citronsås (à 3 dl)
1/2 msk torkad basilika
2 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 471 kCal
Fett8 g
Kolhydrater63.6 g
Protein30.1 g
Kommentarer
Detta var gott men för lite torsk för 4 portioner Hade även citron klyftor som till behör
Ann-cathrin
2012-02-17Den brukar jag oxå göra, så mycket godare än färdigköpt
Ann christin
2012-02-14Varför inte göra en egen citronsås? Det ärbara att värma 2 dl creme fraiche, 2 dl mjölk, 1 fiskbuljongtärning och saften av en citron. Jag brukar ta lite av skalet också. Såsen ska inte koka. Blir jättegott och kan anändas till annan fisk som t ex lax.
Ann-chatrine
2012-02-09