Torsk med citronsås

3
3
Torsk med citronsås

Torsken bakas i ugnen medan den färdiga citronsåsen piffas till med basilika och potatisen kokar. Snabblagat och enkelt, precis som det ska vara en vardagkväll!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
1
förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g
potatis
-
salt och peppar
1
förp kyld mild citronsås (à 3 dl)
1/2 msk
torkad basilika
2
morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Ann-cathrin

2012-02-17

Detta var gott men för lite torsk för 4 portioner Hade även citron klyftor som till behör

Ann christin

2012-02-14

Den brukar jag oxå göra, så mycket godare än färdigköpt

Ann-chatrine

2012-02-09

Varför inte göra en egen citronsås? Det ärbara att värma 2 dl creme fraiche, 2 dl mjölk, 1 fiskbuljongtärning och saften av en citron. Jag brukar ta lite av skalet också. Såsen ska inte koka. Blir jättegott och kan anändas till annan fisk som t ex lax.

Näringsvärde per portion

Energi 1966 KJ / 471 kCal
Fett 8 g
Kolhydrater 63.6 g
Protein 30.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept