Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med citronsås

Torsken bakas i ugnen medan den färdiga citronsåsen piffas till med basilika och potatisen kokar. Snabblagat och enkelt, precis som det ska vara en vardagkväll!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen och stek i ca 10 minuter.
  5. Värm såsen och smaksätt den med basilika.
  6. Skala och riv morötterna.
  7. Servera torsken med citronsåsen, kokt potatis, rivna morötter och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1 förp kyld mild citronsås (à 3 dl)
  • 1/2 msk torkad basilika
  • 2 morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1966 kJ / 471 kCal