Krämig torskgratäng med potatis
Ibland behöver man tips på hur man kan tillaga fisk. Kvällens torsk läggs i en ugnssäker form tillsammans med gratängsåsen med smak av skaldjur och dill. Gratängen serveras sedan med kokt potatis, och härlig syrlighet från en tomat och basilikasallad som toppas med citronsaft. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
250 g gratängsås med skaldjur och dill
1 citron
3 tomater
30 g färsk basilika
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1704 KJ / 404 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer