Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Krämig torskgratäng med potatis

Ibland behöver man tips på hur man kan tillaga fisk. Kvällens torsk läggs i en ugnssäker form tillsammans med gratängsåsen med smak av skaldjur och dill. Gratängen serveras sedan med kokt potatis, och härlig syrlighet från en tomat och basilikasallad som toppas med citronsaft. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och häll gratängsåsen över. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  5. Skär halva citronen i klyftor.
  6. Skär tomaterna i tärningar och hacka basilikan. Blanda med olivoljan. Smaka av med pressad citron (från andra halvan av citronen), salt och peppar.
  7. Servera fiskgratängen med potatis, tomater och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gratängsåsen.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Servera gärna ett gott fullkornsbröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 250 g gratängsås med skaldjur och dill
  • 1 citron
  • 3 tomater
  • 30 g färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1704 kJ / 404 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept