UNDER 30 MIN | Medel

Torsk med äggsås och pressad potatis

En riktigt fiskklassiker men här anpassad för barn som är mellan 12-18 månader gamla. Fisk med äggsås som är kryddad med lite dill. Till detta serverar du pressad potatis – nästan som en middag till vuxna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader. 4 port motsvarar ca 620 g.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i en kastrull med osaltat vatten under lock.
  3. Lägg ägget i kokande vatten och låt sjuda i 9 minuter. Spola ägget kallt.
  4. Lägg torsken i en ugnsform med bakplåtspapper och krydda med peppar.
  5. Sätt in torsken mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C. 
  6. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint.
  7. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och rör i purjolöken. Låt puttra på svag värme några minuter och mixa med en stavmixer.
  8. Skala och hacka ägget och hacka dillen. Rör i ägg och dill i såsen.
  9. Häll av och pressa potatisen.
  10. Dra isär torsken med en gaffel och servera med äggsås och pressad potatis.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölkdryck.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • ca 400 g potatis
  • 1 ägg
  • 150 g torskfilé
  • peppar
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 993 kJ / 237 kCal