UNDER 30 MIN | Medel

Torsk i potatis- och morotspuré

Fisk och potatis är en klassisk rätt. Det här receptet är dock anpassat för barn som är ca 6-8 månader gamla. Purén görs av potatis och morötter, som ger en fin och glad färg till moset. Fisken kokas i vatten och lite lökpulver. Allt mixas till lämplig konsistens. Smaklig barnmåltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader. 4 port motsvarar ca 550 g.

  1. Puré: Skala och riv morot och potatis grovt på ett rivjärn. Koka rivet i grädde och mjölk i kastrullen på svag värme ca 6 minuter, eller tills det är mjukt. Rör då och då så att det inte fastnar i botten.
  2. Torsk: Skär torsken i kuber och lägg ner i en kastrull. Krydda med lökpulvret och tillsätt vattnet. Låt koka ca 3 minuter under lock. Mixa sedan slätt i en matberedare.
  3. Puré: Mixa potatis och morot till en slät puré i matberedaren och smaka av med lite peppar.
  4. Servera grönsakspurén med torskpurén.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
Puré
  • 200 g morötter
  • 200 g potatis
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • peppar
Torsk
  • 150 g torskfilé
  • 2 krm lökpulver
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 559 kJ / 133 kCal