Torsk med äggsås

3
1
Torsk med äggsås

Smörstekt torsk serveras här med den klassiska äggsåsen. Äggsås gör du enkelt med mjölk, vetemjöl och självklart kokta ägg. Smaksätt sedan såsen med färsk klippt persilja och citronskal. Servera fisken och såsen med krispig broccoli och nykokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018

Torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
2
förp torskfilé (à 400 g)
900 g
potatis
3
ägg
1
citron
250 g
broccoli
3 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1/2
kruka persilja
-
salt
-
peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller margarin. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Bengt-erik

9/3/2020

Det blev en god torsk för alla, även de som inte är så förtjust i fisk. Äggsåsen gjorde sitt

Näringsvärde per portion

Energi 2426 KJ / 580 kCal
Fett 17 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept