Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.

Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
salt
svartpeppar
ca 600 g torskfilé
1 kruka basilika
2 förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)
Till servering
kokt potatis
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.
Energi2117 KJ / 507 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stÖkade antal portioner till 8 (1200 g fisk) , inne i ugnen nästan 1 timme på lite lägre temperatur annars var fisken rå.
Elina
Tidsangivelser helt fel, inne i 30 minuter och fortfarande rå fisk i mitten☹️
Ann
Smakrik och gott.
Karl johan
Mums! Enkelt och bra bjudmat. Skippade haricots vert och kokade broccoli till. Gjorde också egen blandning av creme fraîche, soltorkade tomater, fetaost och en klyfta vitlök - perfekt! Och nyttigare än den färdiga röran. Torkad basilika och örtsalt funkar fint.
Lovisa
Jättegott. Jag tog vanlig crème fraiche men hackade i soltorkade tomater, lite tomatpasta samt ett halvt paket fetaost. Hade inte så mycket crème fraiche utan tog matyoghurt till hälften.
Ulla-märta
Smidigt att laga. Gott och fräscht. Valde att mikra färsk broccoli istället för att ta kokt potatis till.
Carin
Använde creme fraîches med smak av soltorkade tomater och fetaost. Mycket lyckat!
Stina
Enkelt och gott.
Peter