Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Torskfilé lagad i ugnen med härligt krämig topping av smaksatt crème fraiche. Här är fiskreceptet med lite italienska toner som snabbt kommer bli ditt favoritrecept. Haricots verts och körsbärstomater följer med fisken in i ugnen vilket är ett enkelt och smidigt sätt att laga maten. Serveras gärna med kokt potatis.

Torsk i ugn med fetaostcrème fraiche och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
250 g körsbärstomater eller miniplommontomater
300 g frysta haricots verts (bönor)
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 2 msk saft)
salt
svartpeppar
ca 600 g torskfilé
1 kruka basilika
2 förp crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost (à 2 dl)

Till servering

kokt potatis

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Ökade antal portioner till 8 (1200 g fisk) , inne i ugnen nästan 1 timme på lite lägre temperatur annars var fisken rå.

    Elina

  • Tidsangivelser helt fel, inne i 30 minuter och fortfarande rå fisk i mitten☹️

    Ann

  • Smakrik och gott.

    Karl johan

  • Mums! Enkelt och bra bjudmat. Skippade haricots vert och kokade broccoli till. Gjorde också egen blandning av creme fraîche, soltorkade tomater, fetaost och en klyfta vitlök - perfekt! Och nyttigare än den färdiga röran. Torkad basilika och örtsalt funkar fint.

    Lovisa

  • Jättegott. Jag tog vanlig crème fraiche men hackade i soltorkade tomater, lite tomatpasta samt ett halvt paket fetaost. Hade inte så mycket crème fraiche utan tog matyoghurt till hälften.

    Ulla-märta

  • Smidigt att laga. Gott och fräscht. Valde att mikra färsk broccoli istället för att ta kokt potatis till.

    Carin

  • Använde creme fraîches med smak av soltorkade tomater och fetaost. Mycket lyckat!

    Stina

  • Enkelt och gott.

    Peter

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. kokt potatis.
Energi2117 KJ / 507 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater11 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk med paprika
    Betyg 3.8 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng och gurka
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med saffran och tomat
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dillgratinerad torsk med pepparrot
    Betyg 4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad