Torsk i ugn med ägg- och dillsås

Ett mycket trevligt recept på husmanskost med torsk, potatis, ägg, matlagningsgrädde och dill. Den underbara ägg- och dillsåsen har en härligt krämig konsistens och passar perfekt till den ugnsbakade torsken och matiga potatisen (som går att pressa för en lite mer festlig rätt). Enkelt och vardagsfestligt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Ingredienser
4 portioner
600 g torsk
900 g fast potatis
2 ägg
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka dill
salt
vitpeppar
Gör så här
00:09:00
00:02:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 509 kCal
Fett19.4 g
Kolhydrater45 g
Protein35.6 g
Kommentarer
Bytte ut vattnet och använde vispgrädde istället för matlagningsgrädde, 2 fiskbuljong , nästa gång tar jag bara 2 matskedar vetemjöl. Smakade gott
Ismo
2025-06-08En klassisk fiskrätt, enkelt men supergott.
Lennart
2024-12-29Det va nog den mest smaklösa & tråkiga fiskrätten vi ätit. Tom sämre än köpta fiskpinnar...
Jenny
2021-11-02