Torsk i spicy misobuljong

Bjud på en enkel och värmande middag med asiatiska smaker! Låt len torsk ta plats i en het och kryddig buljong med bland annat miso och gochujang tillsammans med krispig pak choi, inlagd ingefära och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 bitar tinad fryst torskryggfilé (à ca 125 g)
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten (eller se tips för hemgjord buljong)
2 msk gochujang
3 msk misopasta
3 msk tahini
250 g pak choi (250 g motsvarar 2 st)
Till servering
4 msk gari (inlagd ingefära)
3 finskurna salladslökar
1 kruka färsk koriander
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1103 KJ / 263 kCal
Fett11 g
Salt4.23 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
24 stMycket gott! Hade ris till bredvid.
Sara
Supergott och snabbt! Byter ut torsken mot Oumph Ch*cken style chunks som passar utmärkt. Brukar också ha nudlar till för att göra det matigare.
Bodil
Gott och går väldigt fort. Smidigt vardagsrecept som ser lyxigt ut trots sin enkelhet.
Andrea