Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskchowder

Fascinerande och gudomlig torskchowder. Underbara blåmusslor, vitlök och lök kokade i vitt vin till en ljuvlig fond. Den milda kokosmjölken, fonden och det uppskattade citrongräset sjudes ihop. Lägg i musslor, spröd torsk och finhackad persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta/skrubba blåmusslorna. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor.
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Fräs lök och vitlök. Lägg i blåmusslorna och häll på vitt vin. Täck med lock. Koka i 3-5 minuter.
  3. Släng musslor som inte öppnat sig. Sila av musselfonden i en ny kastrull. Plocka musslorna ur sitt skal men lämna 12 musslor kvar (för 4 port).
  4. Tillsätt kokosmjölk till fonden. Lägg i krossat citrongräs alt några bitar citrongräs från burk. Låt sjuda 10-15 minuter. Sila av och smaka av med salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Skär fisken i 4 bitar (för 4 port). Salta och peppra fisken och lägg på en oljad ugnsplåt. Tillaga 4-6 minuter i ugnen.
  7. Fördela musslor och fisk i 4 soppskålar (för 4 port). Häll över soppan.
  8. Lättkokta sockerärter, späda morötter och mild lök passar fint i soppan. Avsluta med att strö över lite finhackad persilja och vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 nät färska blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 krossat citrongräs
  • 400 g torsk, sej eller hoki
  • finhackad persilja och vitlök till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?