Torshi – persisk grönsaksblandning

En chilihet och vinägersyrlig grönsaksinläggning som är lätt att göra. Blanda blomkål, vitkål, stjälkselleri och mangold med färska örter, låt stå i två veckor och njut sedan den goda blandningen till höstens grytor och andra kötträtter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Ingredienser
ca 2,5 liter
3 morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange)
2 rödbetor
5 vitlöksklyftor
3 chilifrukter (gärna i olika färger)
1/4 vitkålshuvud
1/4 blomkålshuvud
2 selleristjälkar
3 stjälkar av mangold
3 kvistar fransk dragon
3 kvistar dill
5 dl vatten
2 dl äppelcidervinäger
1 1/2 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per dl.
Energi74 KJ / 18 kCal
Fett0.1 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
3 stHur vet man att denna produkt är tillräckligt sur eller salt för att det inte ska vara risk för botulism?
Katrin
Tack Katrin för din fråga! Vi får be att få återkomma, vi ska se över receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vilka grönsaker och örter ska finnas med i blandningen när man enbart vill pickla blomkål och vitkål men endå få "rätt" torshi smak?
Jassmin
Hur länge kan man förvara?
Gina