Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Top secret chili

En härligt het och mustig chiligryta som kryddas med Santa Marias Ancho, Guajillo och Chipotle Chili. Långkok med mör högrev som smälter i munnen. Servera med tortilla, salsa, picklad rödlök och hackad koriander. Smaka av med salt. Perfekt söndagsgryta för dig som gillar lite sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta alla chilifrukterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Ta bort stjälken på chilifrukterna. Skär köttet i bitar, 3x3 cm, och finhacka vitlöken.
  3. Bryn köttet och vitlöken i majsolja tills köttet har fått en fin stekyta.
  4. Tillsätt spiskummin och oregano. Låt fräsa under omrörning så att kryddorna utvecklar sin fulla arom.
  5. Strö över vetemjöl och brunt farin, rör om.
  6. Tillsätt öl, chilifrukterna, vattnet och buljongtärningen. Låt puttra med lock minst 3–4 timmar eller tills köttet faller isär och är trådigt.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl till majsstärkelse, välj ett glutenfritt öl och glutenfria tortillas.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 st chili Chipotle Morita
  • 1 st chili Ancho
  • 3 st chili Guajillo
  • 1 kg högrev
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk majsolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk brunt farin
  • 330 ml ljus öl
  • 4 dl vatten
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 pkt mini tortillabröd
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2770 kJ / 663 kCal