Top secret chili
En härligt het och mustig chiligryta som kryddas med Santa Marias Ancho, Guajillo och Chipotle Chili. Långkok med mör högrev som smälter i munnen. Servera med tortilla, salsa, picklad rödlök och hackad koriander. Smaka av med salt. Perfekt söndagsgryta för dig som gillar lite sting.
Ingredienser
4 portioner
3 st chili Chipotle Morita
1 st chili Ancho
3 st chili Guajillo
1 kg högrev
2 st vitlöksklyftor
2 msk majsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
2 msk vetemjöl
1 msk brunt farin
330 ml ljus öl
4 dl vatten
1 st oxbuljongtärning
1 pkt mini tortillabröd
1 kruka färsk koriander
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2770 KJ / 663 kCal
Fett27 g
Salt3.56 g
Kolhydrater42 g
Protein58 g
Kommentarer
Gott !
Cecilia
2022-03-26Riktigt smarrig chili, enkel att göra också. Jag bytte ut hälften av vattnet mot vitt vin, dubblade mängden farinsocker samt slängde ner 5-6 fikon (inspirerad av Jazzig chili, också på ICA.se). Det blev supergott! Allra godast är den efter någon dag eller två i kylskåpet.
Lena
2014-11-07