En härligt het och mustig chiligryta som kryddas med Santa Marias Ancho, Guajillo och Chipotle Chili. Långkok med mör högrev som smälter i munnen. Servera med tortilla, salsa, picklad rödlök och hackad koriander. Smaka av med salt. Perfekt söndagsgryta för dig som gillar lite sting.
Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl till majsstärkelse, välj ett glutenfritt öl och glutenfria tortillas.
Recept och bild kommer från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Cecilia
2022-03-26Gott !
Lena
2014-11-07Riktigt smarrig chili, enkel att göra också. Jag bytte ut hälften av vattnet mot vitt vin, dubblade mängden farinsocker samt slängde ner 5-6 fikon (inspirerad av Jazzig chili, också på ICA.se). Det blev supergott! Allra godast är den efter någon dag eller två i kylskåpet.