Bjud på ett kryddigt, chokladdoftande långkok: en texmexchili på högrev. Chokladen och bönorna lägger du i först på slutet, när köttet fått smak av vitlök, kakao, nejlikor, ale och oxbuljong. Gott med tortillabröd, gräddfil och sallad.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri ale och glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt liknande havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otippat gott med kanel och nejlikor, det var knappt vi vågade prova… ;) Frånvaron av faktisk chili i receptet gjorde oss lite fundersamma då vi gillar hetta; vi la till både chiliflakes, chilipulver och chilipeppar samt körde ’bönmix’ istället för kidneybönor. Supergott!
Carola
2023-07-17Det står i texten att denna ska innehålla chili, men det finns inget som ger någon hetta med bland ingredienserna.
Thommie
2020-10-05Hej Thommie! Ursäkta sent svar. Vi förstår din förvirring. Tack vare en av duktiga kockar med bra minne kan vi berätta att en gång i tiden fanns det en krydda som hade kakao och chili i, det var den vi hade hänvisat till i tipstexten längst ner i receptet. Idag finns inte kryddan längre att köpa varför vi har tagit bort tipstexten om kryddan och korrigerat texten. Hoppas att grytan smakar bra ändå! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-19Fantastiskt gott, mustiga smaker. Chokladen förhöjde verkligen rätten.
Anders
2020-03-15