Texas chili
Bjud på ett kryddigt, chokladdoftande långkok: en texmexchili på högrev. Chokladen och bönorna lägger du i först på slutet, när köttet fått smak av vitlök, kakao, nejlikor, ale och oxbuljong. Gott med tortillabröd, gräddfil och sallad.
Ingredienser
6 portioner
1 kg högrev
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 morötter
2 msk rapsolja
1 kanelstång
2 lagerblad
5 hela nejlikor
33 cl ale
5 dl oxbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g kokta kidneybönor
25 - 50 g mörk choklad (70 %)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Till servering
ris
tortillabröd
gräddfil
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3168 KJ / 759 kCal
Fett34.5 g
Kolhydrater59.9 g
Protein43.6 g
Kommentarer
Otippat gott med kanel och nejlikor, det var knappt vi vågade prova… ;) Frånvaron av faktisk chili i receptet gjorde oss lite fundersamma då vi gillar hetta; vi la till både chiliflakes, chilipulver och chilipeppar samt körde ’bönmix’ istället för kidneybönor. Supergott!
Carola
2023-07-17Det står i texten att denna ska innehålla chili, men det finns inget som ger någon hetta med bland ingredienserna.
Thommie
2020-10-05Hej Thommie! Ursäkta sent svar. Vi förstår din förvirring. Tack vare en av duktiga kockar med bra minne kan vi berätta att en gång i tiden fanns det en krydda som hade kakao och chili i, det var den vi hade hänvisat till i tipstexten längst ner i receptet. Idag finns inte kryddan längre att köpa varför vi har tagit bort tipstexten om kryddan och korrigerat texten. Hoppas att grytan smakar bra ändå! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-19Fantastiskt gott, mustiga smaker. Chokladen förhöjde verkligen rätten.
Anders
2020-03-15