Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfisksmörgåsar

Obeskrivligt smarriga tonfisksmörgåsar att ta med till stranden. Krispigt rostade ciabattabröd fylls med krämig kryddrik tonfiskröra och pryds med bland annat tomater och lökringar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av. Lägg i en skål och blanda lätt med majonnäsen.
  2. Skiva oliverna och finstrimla purjolöken. Rör ner detta, citronsaften och paprikasalladen i majonnäsen. Krydda med koriander, curry, kajenn, salt och peppar efter smak.
  3. Skär bröden tvärs över så att du får tre delar av varje.
  4. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  5. Blanda olivoljan med vitlöken. Pensla underdelarna av bröden och lägg dem och överdelarna på ugnsgallret. Rosta näst högst upp i ugnen max en halv minut. Passa hela tiden, det bränns lätt. Ta ut, strö lite gourmetsalt över och låt svalna.
  6. Fördela väl sköljda salladsblad på underdelarna av brödet. Lägg en klick (inte för mycket, då blir det svårätet) av tonfiskröran ovanpå och toppa med tomatskivor, rödlöksringar och bladpersilja. Vrid gärna några varv med pepparkvarnen innan locket läggs på.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 5 msk lättmajonnäs
  • 50 g kärnfria svarta oliver
  • 10 cm purjolök (det gröna)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk paprikasallad (röd finns på burk)
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 ciabattabröd eller bocatabröd
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • gourmetsalt
  • romansallad eller annan god sallad
  • 4 stora tomater i skivor
  • 1 tunt skivad rödlök
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?