Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskpasta med pepparrot

Detta är en varm pastasallad där pastan blandas med mycket grönsaker, tonfisk samt en vinägrett smaksatt med senap, dill och pepparrot. Dagen efter kan rätten serveras kall.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spola pastan i ljummet vatten och låt rinna av.
  2. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  3. Låt tonfisken rinna av. Skala och riv pepparroten.
  4. Blanda senap, vinäger, vatten, olja, dill och pepparrot i en stor bunke.
  5. Skär tomater och gurka i stora tärningar.
  6. Blanda alla ingredienser, vänd i spenaten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera tonfiskpastan med gräddfil och gärna bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spirali)
  • 300 g haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk dill
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1763 kJ / 425 kCal