Grillad tonfisk med äppelguacamole | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad tonfisk med äppelguacamole

Tonfisk passar utmärkt att grilla, men välj gärna en miljömärkt sort. Vit tonfisk som är MSC-märkt till exempel. Bjud med en fräsch äppelguacamole som förutom avokado och äpple även innehåller silverlök, gula russin, lime, sesamolja och dill. Spännande och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med guacamolen. Dela, kärna ur och gröp ut avokadoköttet. Lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Pensla tonfisken runt om med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla tonfisken eller stek i en het stekpanna, ca 1 minut per sida. Den ska inte bli genomstekt, utan bara få en fin yta (annars blir den lätt torr).
  4. Servera tonfisken med äppelguacamolen. Garnera med limeklyftor och koriander.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar tonfisk (gärna vit MSC-märkt, à 120 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • limeklyftor och koriander till garnering
Äppelguacamole
  • 2 avokador
  • 1/4 finhackad silverlök
  • 1/2 tsk finhackad röd chili (t ex spansk peppar)
  • färskpressad juice av 1/2 lime
  • 2 msk gula russin
  • 1/2 syrligt äpple (t ex Granny Smith)
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1447 kJ / 346 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept