Avokadosmörgås med tonfisk och harissa
Maffiga, lättlagade smörgåsar på ditt mörka favoritbröd med mosad avokado, tomatskivor och tonfisk blandad med harissa. Servera med stekt ägg så har du en stadig macklunch att bjuda på.
Ingredienser
4 portioner
1 burk tonfisk i olja (à 185 g)
1 msk harissapaste
2 tomater
2 avokador
4 skivor mörkt bröd
salt och peppar
4 ägg
1 msk olja
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1530 KJ / 375 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein21 g
Kommentarer
Mycket gott. Stekta ägget var kronan på verket. I brist på harissa tog jag ngr teskedar sambal olek i tonfisken.
Berit
2022-10-07Jättegott! Hade tonfisk med peppar och citron och harissan fick jag inte tag i på min lokala Ica.Tog sriracha chilisås med gott resultat. Kommer att göra det igen
Susanne
2017-04-18