Avokadosmörgås med tonfisk och harissa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Avokadosmörgås med tonfisk och harissa

Maffiga, lättlagade smörgåsar på ditt mörka favoritbröd med mosad avokado, tomatskivor och tonfisk blandad med harissa. Servera med stekt ägg så har du en stadig macklunch att bjuda på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av och blanda med harissan. Skiva tomaterna.
  2. Dela, kärna ur och mosa avokadorna direkt på brödskivorna. Krydda med salt och peppar. Lägg på tomaterna och tonfisken.
  3. Stek äggen i oljan i en stekpanna och toppa smörgåsarna med äggen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1 msk harissapaste
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 4 skivor mörkt bröd
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1530 kJ / 375 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept