Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tonfiskfylld stjälkselleri

Denna snabblagade, tonfiskfyllda stjälkselleri är supergod och enkel att göra. Fyll bara dina bitar av selleri med en mousse av mixad tonfisk, rödlök, citron, ost samt kapris. Rätten kommer vara lika omtyckt på buffébordet som till fördrinken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt tonfisken rinna av. Skala och finhacka löken. Mixa tonfisken med hälften av rödlöken, salt, peppar, citronsaft och ost i en matberedare. Tillsätt kaprisen.
  2. Skölj och skär sellerin i ca 5 cm långa bitar. Fyll bitarna med tonfiskmoussen. Strö över resterande rödlök.
  3. Servera sellerin på buffébordet eller som drinktilltugg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 100 g färskost
  • 2 msk kapris
  • 8 stjälkar selleri
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 620 kJ / 150 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer