Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

59
4
Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.

Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

Ingredienser

4 portioner

Tonfisk

140 g albacoretonfisk
2 msk olja
salt och svartpeppar

Teriyakisås

1 1/2 msk riven färsk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk majsstärkelse

Gurksallad

1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 msk sesamfrö
1 liten pak choi
4 salladslökar
1/2 tsk röd peppar
1 msk risvinäger

Till servering

1 lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Susanne

2023-01-01

Väldigt gott och enkelt. Jag la till avokado och krutonger i sallad för att göra den lite mer matig då jag hade det här som huvudrätt på nyår.

Julia

2022-01-21

Så gott! Brukar göra salladen till annat protein och lägga till ris.

Amanda

2019-03-09

Väldigt gott och kräver minimalt med tid i köket när man har gäster eftersom man kan förbereda mycket. Smakmässigt liknande sushi

Näringsvärde per portion

Energi 776 KJ / 185 kCal
Fett 9 g
Salt 241 g
Kolhydrater 14 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden