Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Teriyakisås: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen till en simmig konsistens. Låt såsen bli kall.
  3. Gurksallad: Skala, kärna ur och skär gurkan i stavar. Blanda dem med salt och låt de stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Rör om då och då.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt dem svalna.
  5. Ansa och strimla pak choi och salladslöken fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Häll av vattnet från gurkan. Blanda pak choi, salladslök, gurka, chili, risvinäger och sesamfrö.
  6. Tonfisk: Stek tonfisken i oljan i en mycket het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Skiva tonfisken i tunna skivor, servera med gurksalladen, limeklyftor och ringla på teriyakisåsen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Tonfisk
  • 140 g albacoretonfisk
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
Teriyakisås
  • 1 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse
Gurksallad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 liten pak choi
  • 4 salladslökar
  • 1/2 tsk röd peppar
  • 1 msk risvinäger
Till servering
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 776 kJ / 185 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer