Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

53
2
Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.

Skriv ut
Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

Ingredienser

4 portioner

Tonfisk

140 g
albacoretonfisk
2 msk
olja
-
salt och svartpeppar

Teriyakisås

1 1/2 msk
riven färsk ingefära
1
stor vitlöksklyfta
1 dl
japansk soja
3/4 dl
vatten
3/4 dl
strösocker
1 msk
risvinäger
1 tsk
majsstärkelse

Gurksallad

1/2
gurka
1/2 tsk
salt
2 msk
sesamfrö
1
liten pak choi
4
salladslökar
1/2 tsk
röd peppar
1 msk
risvinäger

Till servering

1
lime

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Amanda

2019-03-09

Väldigt gott och kräver minimalt med tid i köket när man har gäster eftersom man kan förbereda mycket. Smakmässigt liknande sushi

Marie

2016-01-01

Fantastiskt god förrätt till nyårsafton 2015! Smakerna är väl avvägda och rätten är väldigt fräsch. För att få såsen simmig behövs dubbla mängden majsstärkelse. Vi använde inte all sås till rätten, men efter att ha smakat denna kommer vi inte att köpa färdig teriyakisås. Vi tyckte inte heller att det behövdes lika mycket salladslök utan använde 3/4 av mängden. Skulle rekommendera ca 50 gr tonfisk per portion. Om ni inte får tag på en smal bit tonfisk rekommenderar jag att ni delar den i mindre bitar innan stekningen - annars blir det svårt att skära tunna skivor. Vi drack Gustave Lorentz (5244-01) på Gewurztraminer till rätten - passade perfekt. Detta kommer vi att göra om!

Näringsvärde per portion

Energi 776 KJ / 185 kCal
Fett 9 g
Salt 2.41 g
Kolhydrater 14 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept