En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.
Ingredienser
4 portioner
Tonfisk
140
g
albacoretonfisk
2
msk
olja
salt och svartpeppar
Teriyakisås
1 1/2
msk
riven färsk ingefära
1
stor vitlöksklyfta
1
dl
japansk soja
3/4
dl
vatten
3/4
dl
strösocker
1
msk
risvinäger
1
tsk
majsstärkelse
Gurksallad
1/2
gurka
1/2
tsk
salt
2
msk
sesamfrö
1
liten pak choi
4
salladslökar
1/2
tsk
röd peppar
1
msk
risvinäger
Till servering
1
lime
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
59
4 st
Kommentarer
Susanne
2023-01-01
Väldigt gott och enkelt. Jag la till avokado och krutonger i sallad för att göra den lite mer matig då jag hade det här som huvudrätt på nyår.
Julia
2022-01-21
Så gott! Brukar göra salladen till annat protein och lägga till ris.
Amanda
2019-03-09
Väldigt gott och kräver minimalt med tid i köket när man har gäster eftersom man kan förbereda mycket. Smakmässigt liknande sushi
Kommentarer
Susanne
2023-01-01Väldigt gott och enkelt. Jag la till avokado och krutonger i sallad för att göra den lite mer matig då jag hade det här som huvudrätt på nyår.
Julia
2022-01-21Så gott! Brukar göra salladen till annat protein och lägga till ris.
Amanda
2019-03-09Väldigt gott och kräver minimalt med tid i köket när man har gäster eftersom man kan förbereda mycket. Smakmässigt liknande sushi