Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi
En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.
Ingredienser
4 portioner
Tonfisk
140 g albacoretonfisk
2 msk olja
salt
svartpeppar
Teriyakisås
1 1/2 msk riven färsk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk majsstärkelse
Gurksallad
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 msk sesamfrö
1 liten pak choi
4 salladslökar
1/2 röd peppar (chili)
1 msk risvinäger
Till servering
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi776 KJ / 185 kCal
Fett9 g
Salt2.41 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g
Kommentarer
Perfekt bjudmat! Byter dock ut tonfisken mot lax och som tillbehör glasnudlar. Lägger glasnudlarna i botten på ett stortuppläggningsfat och toppar med gurksalladen och lax. Ringlar sedan över såsen. 100%
Kent
2024-01-27Fråga- det står röd peppar i ingredienserna med msk som mått men i beskrivningen står det att blanda chili i, som jag tolkade som chilifrukt, vilken är det?
Karen
2023-09-08Hej Karen! Vi har nu förtydligat ingrediensen. Det är en färsk chili som heter Röd peppar, ibland även kallad spansk peppar. Lycka till och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-08Väldigt gott och enkelt. Jag la till avokado och krutonger i sallad för att göra den lite mer matig då jag hade det här som huvudrätt på nyår.
Susanne
2023-01-01