Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.

Ingredienser
4 portioner
Tonfisk
140 g albacoretonfisk
2 msk olja
salt
svartpeppar
Teriyakisås
1 1/2 msk riven färsk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk majsstärkelse
Gurksallad
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 msk sesamfrö
1 liten pak choi
4 salladslökar
1/2 röd peppar (chili)
1 msk risvinäger
Till servering
1 lime
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi776 KJ / 185 kCal
Fett9 g
Salt2.41 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g
Kommentarer
6 stPerfekt bjudmat! Byter dock ut tonfisken mot lax och som tillbehör glasnudlar. Lägger glasnudlarna i botten på ett stortuppläggningsfat och toppar med gurksalladen och lax. Ringlar sedan över såsen. 100%
Kent
Fråga- det står röd peppar i ingredienserna med msk som mått men i beskrivningen står det att blanda chili i, som jag tolkade som chilifrukt, vilken är det?
Karen
Hej Karen! Vi har nu förtydligat ingrediensen. Det är en färsk chili som heter Röd peppar, ibland även kallad spansk peppar. Lycka till och hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Väldigt gott och enkelt. Jag la till avokado och krutonger i sallad för att göra den lite mer matig då jag hade det här som huvudrätt på nyår.
Susanne
Så gott! Brukar göra salladen till annat protein och lägga till ris.
Julia
Väldigt gott och kräver minimalt med tid i köket när man har gäster eftersom man kan förbereda mycket. Smakmässigt liknande sushi
Amanda
Fantastiskt god förrätt till nyårsafton 2015! Smakerna är väl avvägda och rätten är väldigt fräsch. För att få såsen simmig behövs dubbla mängden majsstärkelse. Vi använde inte all sås till rätten, men efter att ha smakat denna kommer vi inte att köpa färdig teriyakisås. Vi tyckte inte heller att det behövdes lika mycket salladslök utan använde 3/4 av mängden. Skulle rekommendera ca 50 gr tonfisk per portion. Om ni inte får tag på en smal bit tonfisk rekommenderar jag att ni delar den i mindre bitar innan stekningen - annars blir det svårt att skära tunna skivor. Vi drack Gustave Lorentz (5244-01) på Gewurztraminer till rätten - passade perfekt. Detta kommer vi att göra om!
Marie