Tonfisk- och paprikafylld enchilladas

9
4
Tonfisk- och paprikafylld enchilladas

Tonfisk- och paprikafylld enchiladas är ett gott och spännande komplement till dina vanliga enchiladas. Tortillabröden fylls med en god röra av tonfisk, kvarg och paprika och innan de ugnsgratineras lägger du på en röra av kvarg och salsa.

Tonfisk- och paprikafylld enchilladas

Ingredienser

4 portioner
4 paprikor (gärna i olika färger)
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk kvarg (à 250 g, 10% fett)
1 burk tomatsalsa mild, medium eller het (1 burk motsvarar ca 350 g)
8 tortillabröd
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 tsk spiskummin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: kvarg ersätts med sojabaserad färskost.

Gör så här

Tips

Strö gärna över liten riven ost över enchilladasen innan de gratineras för finare färg.

Gröna tipset: Byt ut tonfisken mot quornfärs om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Redaktionen

2014-04-16

Hej Elaine! Ledsen om du tyckte det var otydligt. Vi har ändrat till det nu. Men kul att du tyckte om det!

Elaine

2014-04-11

Supergott, lättlagat och nyttigt. Ett nytt favoritrecept hos mej! Men det vore nog bra med ett litet förtydligande i receptet, sista meningen i punkt 1. Skulle vara bra om det stod "1dl av kesellan och 1dl av salsan". Annars kan man lätt tro att det är 1dl kesella och all salsa...

Linda

2005-02-18

Lättlagade och goda!

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 603 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden