Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfisk- och paprikafylld enchilladas

Tonfisk- och paprikafylld enchiladas är ett gott och spännande komplement till dina vanliga enchiladas. Tortillabröden fylls med en god röra av tonfisk, kvarg och paprika och innan de ugnsgratineras lägger du på en röra av kvarg och salsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och fintärna paprikorna. Fräs dem i olja några min. Låt tonfisken rinna av och blanda med paprikan. Krydda med salt, peppar och gärna spiskummin. Rör ner 1 dl av kvargen och 1 dl av salsan (för 4 port).
  2. Fördela tonfiskröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Blanda resten av kvargen med salsan. Bred blandningen över tortillarullarna. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, 6-8 min. Servera enchilladasen med isbergssallat.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: kvarg ersätts med sojabaserad färskost.

Tips

Strö gärna över liten riven ost över enchilladasen innan de gratineras för finare färg.

Gröna tipset: Byt ut tonfisken mot quornfärs om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 paprikor (gärna i olika färger)
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk kvarg (à 250 g, 10% fett)
  • 1 burk tomatsalsa mild, medium eller het (1 burk motsvarar ca 350 g)
  • 8 tortillabröd
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 603 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden