Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar

Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar är ett smakrikt recept med kort tillagningstid. Tortillabröden fylls med en härlig röra av tonfisk, remouladsås, mini fraiche och hackad lök. Strö över ost och tomatröra och ugnsgratinera rullarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av tonfisken. Finfördela den med en gaffel och blanda ihop med remouladsås, mini fraichen och hackad lök. Smaka av med kajennpeppar och salt.
  3. Fördela ca 1/2 dl tonfiskröra på varje tortillabröd. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Häll över tomatsåsen. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills osten fått fin färg.
  4. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda paprika och bönor med vinägrettsåsen. Servera till tonfiskrullarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tortillabrödet.
Gör glutenfri: byt tortillabrödet mot glutenfritt bröd och gör som en vanlig gratinerad smörgås.
Gör mjölkfri: uteslut remouladsås och vanlig crème fraiche, använd istället mjölkfri crème fraiche, sk Sour Supreme (innehåller soja) och lite äkta majonnäs. Välj mjölkfri specialost.
Gör äggfri: Använd enbart crème fraiche istället för remouladsås. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex "original-parmesanen" Parmigiano-Reggiano.

Tips

Smaksätt bönsalladen ytterligare genom att blanda i finhackad lök och persilja. Servera gärna också med feferoni (milda inlagda chilifrukter).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 dl remouladsås
  • 1 dl mini fraiche
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 3 krm kajennpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 paket små mjuka tortillabröd (à 250 g)
  • 1 burk tomatsås (à ca 400 g)
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 stor grön paprika
  • 1 burk naturella, stora, vita bönor (à 400 g)
  • 1 dl färdig vinägrett
Lägg till i inköpslistan