Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar
Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar är ett smakrikt recept med kort tillagningstid. Tortillabröden fylls med en härlig röra av tonfisk, remouladsås, mini fraiche och hackad lök. Strö över ost och tomatröra och ugnsgratinera rullarna.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tortillabrödet.
Gör glutenfri: byt tortillabrödet mot glutenfritt bröd och gör som en vanlig gratinerad smörgås.
Gör mjölkfri: uteslut remouladsås och vanlig crème fraiche, använd istället mjölkfri crème fraiche, sk Sour Supreme (innehåller soja) och lite äkta majonnäs. Välj mjölkfri specialost.
Gör äggfri: Använd enbart crème fraiche istället för remouladsås. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex "original-parmesanen" Parmigiano-Reggiano.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott!
Hillevi
2024-03-07En god överraskning som även uppskattades av tonåringarna! Vi åt vita bönor i tomatsås till istället för bönsallad och det var väldigt lättlagat. Varning dock för kajennpepparen. 2-3 krm är alldeles för mycket! Jag tog ½ krm och tyckte att det var lagom.
Maria
2010-01-26Väldigt gott! Vi tog färdig salsa i stället för tomatsås och gjorde en vanlig sallad till, snabbt gott och enkelt.
Lisa
2006-11-13