Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar

1
2
Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar

Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar är ett smakrikt recept med kort tillagningstid. Tortillabröden fylls med en härlig röra av tonfisk, remouladsås, mini fraiche och hackad lök. Strö över ost och tomatröra och ugnsgratinera rullarna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Tomat- och parmesangratinerade tonfiskrullar

Ingredienser

4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 dl remouladsås
1 dl mini fraiche
1/2 - 1 dl finhackad rödlök
2 - 3 krm kajennpeppar
2 krm salt
1 paket små mjuka tortillabröd (à 250 g)
1 burk tomatsås (à ca 400 g)
2 - 3 msk riven parmesan
1 stor grön paprika
1 burk naturella, stora, vita bönor (à 400 g)
1 dl färdig vinägrett

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tortillabrödet.
Gör glutenfri: byt tortillabrödet mot glutenfritt bröd och gör som en vanlig gratinerad smörgås.
Gör mjölkfri: uteslut remouladsås och vanlig crème fraiche, använd istället mjölkfri crème fraiche, sk Sour Supreme (innehåller soja) och lite äkta majonnäs. Välj mjölkfri specialost.
Gör äggfri: Använd enbart crème fraiche istället för remouladsås. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex "original-parmesanen" Parmigiano-Reggiano.

Gör så här

Tips

Smaksätt bönsalladen ytterligare genom att blanda i finhackad lök och persilja. Servera gärna också med feferoni (milda inlagda chilifrukter).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Maria

2010-01-26

En god överraskning som även uppskattades av tonåringarna! Vi åt vita bönor i tomatsås till istället för bönsallad och det var väldigt lättlagat. Varning dock för kajennpepparen. 2-3 krm är alldeles för mycket! Jag tog ½ krm och tyckte att det var lagom.

Lisa

2006-11-13

Väldigt gott! Vi tog färdig salsa i stället för tomatsås och gjorde en vanlig sallad till, snabbt gott och enkelt.