Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tomatvinägrett

En tomatvinägrett med ljuvlig balans av sötma och syra. Vinägretten är gjord på körsbärstomater, schalottenlök och rödvinsvinäger. Den är underbar till äggrätter och fantastisk till fisk eller kött. Gör gärna dressingen i förväg, men vänta med gräslöken – den är godast att tillsätta i sista sekund!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera tomaterna. Skala och finhacka löken. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja (för 3 dl dressing) några minuter tills den mjuknar.
  2. Tillsätt tomaterna. Låt fräsa ca 5 minuter tills de mjuknar och blir mosiga. Häll i vinäger och resten av oljan och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Servera ljummen och tillsätt gräslöken strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 646 kJ / 154 kCal