Tomatvinägrett
En tomatvinägrett med ljuvlig balans av sötma och syra. Vinägretten är gjord på körsbärstomater, schalottenlök och rödvinsvinäger. Den är underbar till äggrätter och fantastisk till fisk eller kött. Gör gärna dressingen i förväg, men vänta med gräslöken – den är godast att tillsätta i sista sekund!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
ca 3 dl
400 g körsbärstomater
1 finhackad schalottenlök
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi646 KJ / 154 kCal
Fett13 g
Salt1.17 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Gjort denna flera gånger nu och den blir bara bättre och bättre. Allra bäst blir den om man byter tomater till piennolo del Vesuvio. Inte lätt att få tag på, även om det går. Mina är egenodlade.
Conny
2023-09-09Min fru tyckte det var bra.
Conny
2020-05-19Hej Conny! Och frun har ju alltid rätt ;) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-20