Tomatvinägrett

2
1
Tomatvinägrett

En tomatvinägrett med ljuvlig balans av sötma och syra. Vinägretten är gjord på körsbärstomater, schalottenlök och rödvinsvinäger. Den är underbar till äggrätter och fantastisk till fisk eller kött. Gör gärna dressingen i förväg, men vänta med gräslöken – den är godast att tillsätta i sista sekund!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Tomatvinägrett

Ingredienser

ca 3 dl
400 g
körsbärstomater
1
finhackad schalottenlök
3 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
flingsalt
2 krm
nymald svartpeppar
2 msk
finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Conny

5/19/2020

Min fru tyckte det var bra.

Redaktionen ICAse

5/20/2020

Hej Conny! Och frun har ju alltid rätt ;) Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 646 KJ / 154 kCal
Fett 13 g
Salt 1.17 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept