Tomatvinägrett

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Tomatvinägrett

En tomatvinägrett med ljuvlig balans av sötma och syra. Vinägretten är gjord på körsbärstomater, schalottenlök och rödvinsvinäger. Den är underbar till äggrätter och fantastisk till fisk eller kött. Gör gärna dressingen i förväg, men vänta med gräslöken – den är godast att tillsätta i sista sekund!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Tomatvinägrett

Ingredienser

ca 3 dl
400 g  körsbärstomater
1   finhackad schalottenlök
3 msk  olivolja
2 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  flingsalt
2 krm  nymald svartpeppar
2 msk  finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Gjort denna flera gånger nu och den blir bara bättre och bättre. Allra bäst blir den om man byter tomater till piennolo del Vesuvio. Inte lätt att få tag på, även om det går. Mina är egenodlade.

Conny

2023-09-09

Min fru tyckte det var bra.

Conny

2020-05-19

Hej Conny! Och frun har ju alltid rätt ;) Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-05-20

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 154 kCal
Fett13 g
Salt1.17 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rostad fransk potatissallad med dragon
Betyg 4.7 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
God hamburgerdressing
Betyg 2.8 av 5.
445 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarber- och honungsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödlöksmarmelad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ljummen tomatsallad med silverlök och persilja
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga