Ljummen tomatsallad med silverlök och persilja
Ett snabbt uppkok av lök och vinäger får smakerna att blomma ut i den här tomatsalladen. Välj körsbärstomater i olika färger tillsammans med den milda silverlöken så blir salladen ett snyggt och raffinerat tillbehör till grillat kött i all sin enkelhet.
Ingredienser
4 portioner
1 silverlök
1 kruka bladpersilja
3 msk rödvinsvinäger
250 g gula körsbärstomater
250 g röda körsbärstomater
4 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
entrecôte eller biff
bearnaisesås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 600 kCal
Fett49.9 g
Kolhydrater10.7 g
Protein27.1 g
Kommentar
Riktigt gott. Och framförallt otroligt lätt att tillaga. Suveränt till den grillad köttbit.
Rud erik geier
2022-09-02