Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ljummen tomatsallad med silverlök och persilja

Ett snabbt uppkok av lök och vinäger får smakerna att blomma ut i den här tomatsalladen. Välj körsbärstomater i olika färger tillsammans med den milda silverlöken så blir salladen ett snyggt och raffinerat tillbehör till grillat kött i all sin enkelhet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i fina klyftor. Plocka bladen från persiljan.
  2. Koka upp lökklyftorna med vinägern. Vänd ner tomater, persilja och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera tomatsalladen till grillat kött.

För alla

Välj allergianpassad sås som tillbehör.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 250 g gula körsbärstomater
  • 250 g röda körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • entrecôte eller biff
  • bearnaisesås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 600 kCal