Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rostad fransk potatissallad med dragon

Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatissallad: Skrubba potatisen. Dela den på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter. Strö över kaprisen och ställ in ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Skala, dela och finhacka schalottenlöken.
  5. Vinägrett: Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda den ljumma potatisen, hackad lök, persilja och dragon med vinägretten.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(25)

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl kapris
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad dragon
Vinägrett
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan