Rostad fransk potatissallad med dragon
Inte ska man väl rosta den späda färskpotatisen! Jo, det ska man, för det blir vansinnigt mumsigt. Speciellt tillsammans med en dressing med mycket dragon som osökt får tankarna att röra sig mot en nyslagen bearnaise kryddad med kapris och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
1/2 dl kapris
3 schalottenlökar
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk hackad dragon
Vinägrett
2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna är grym! Vi lagar den både till vardags och till fest. Perfekt och enkel även när man är många. Men framförallt fantastiskt god!
Elisabeth
2024-07-11Mycket god och fräsch saftig potatissallad. Dressing och kapris blir toppenbra till. Går att göra på fast vinterpotatis med. Bara att klyfta i småbitar och rosta. En favorit!
Martina
2024-04-01Åsa koka potatisen i 15 min sen kan du lägga i ugn eller grillen 10 till min delat den innan du kokar.
Tea
2021-10-31