Tomatsoppa med tunnbrödsrulle med hummus och paprika
En slät tomatsoppa ska inte underskattas! Här görs den på bland annat cannellinibönor, morötter och självklart passerade tomater! Ät soppan tillsammans med tunnbrödsrullar innehållandes grillad paprika och hummus. En oväntad god kombination lovar vi påstå!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
3 morötter
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 förp passerade tomater (à 500 g)
2 msk chilisås
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
Tunnbrödsrulle
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 förp hummus (à 275 g)
8 skivor mjukt tunnbröd
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2464 KJ / 582 kCal
Fett13 g
Salt2.3 g
Kolhydrater91 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag inkluderade maj vilken gav lite sötma. Rullar var super goda! Kommer verkligen bjuda mina vegetarians vänner på!
Cynara
2022-09-08Håller med om kommentaren nedan. Soppan kan tendera att få en syrlig smak eftersom man använder passerade tomater. 1-2 teskedar socker och lite gurkmeja tog bort det sura. Receptet var annars jättegod!
Gabriela
2021-05-09Allt var gott var för sig, tillsammans blev det lite för syrligt för min smak. Hade även vitlöksbröd till vilket passade bättre till soppan enligt mitt tycke.
Petra
2021-03-04