Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Olivfyllda kycklingfiléer med tomatbönor

Saftiga, ugnsbakade kycklingfiléer fyllda med söta pimientooliver. Serveras tillsammans med ugnsrostad sparrispotatis och vitlöksdoftande tomat- och bönröra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda dem med 1 tsk av olivoljan. Salta och peppra. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna.
  4. Låt oliverna rinna av. Mixa eller hacka dem fint och fyll kycklingen med olivhacket. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn dem i 1 tsk av olivoljan i en stekpanna.
  5. Sätt in kycklingen mitt i ugnen. Stek ca 8 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  6. Häll av bönorna, skölj dem och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken och skär tomaterna i små tärningar.
  7. Fräs vitlöken mjuk i resten av olivoljan i en kastrull. Lägg i bönorna och tomattärningarna. Rör ner vinäger, socker och 1 tsk salt och låt puttra ca 2 minuter.
  8. Grovhacka basilikan och rör ned den i bönröran.
  9. Dela kycklingen och servera med potatisen och bönröran.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl gröna oliver (med pimiento)
  • 400 g cannellinibönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1978 kJ / 474 kCal