Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Tomatsoppa med risoni och salami

Den värmande tomatsoppan blir tillsammans med den matiga salamibaguetten en mättande och god måltid för hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka risoni enligt förpackningens anvisning. Skär tomaterna i tärningar.
  3. Koka upp tomatsoppan med mjölk, vatten och buljongtärningar eller fond. Blanda ner den avrunna risonin och tomattärningarna i soppan, men spara lite till garnering.
  4. Bred baguetterna med färskosten, lägg på salami och rucola.
  5. Lägg resten av tomat- och risoniblandningen i soppan och servera med salamibaguette.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan och salamin. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot kokt ris.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter (fullkorn)
  • 2 1/2 dl risoni
  • 2 tomater
  • 1 förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 1 förp färskost vitlök och örter (à 125 g)
  • 100 g skivad salami
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2637 kJ / 630 kCal