Tomatsoppa med risoni och salami

19
4
Tomatsoppa med risoni och salami

Den värmande tomatsoppan blir tillsammans med den matiga salamibaguetten en mättande och god måltid för hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Tomatsoppa med risoni och salami

Ingredienser

4 portioner
6 minibaguetter (fullkorn)
2 1/2 dl risoni
2 tomater
1 förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
1 dl mjölk
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
1 förp färskost vitlök och örter (à 125 g)
100 g skivad salami
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan och salamin. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot kokt ris.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Evelina

2012-06-27

Tycker jättemycket om detta recept. Vi gör det jätteofta.

Pierre

2012-04-23

Smaklöst och tråkigt. Brödet var det enda som gick att äta. Synd, för tomatsoppa kan vara riktigt gott.

Erna

2012-03-23

Tyckte också det saknades lite smak, kommer nog att ha i vitlök och/eller salami nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 2637 KJ / 630 kCal
Fett 27.7 g
Kolhydrater 74.3 g
Protein 21.2 g
Läs mer om näringsvärden