Tomatsoppa med risoni och salami

Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
4
Tomatsoppa med risoni och salami

Den värmande tomatsoppan blir tillsammans med den matiga salamibaguetten en mättande och god måltid för hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Tomatsoppa med risoni och salami

Ingredienser

4 portioner
6   minibaguetter (fullkorn)
2 1/2 dl  risoni
2   tomater
1   förp kyld tomatsoppa (à 5 dl)
1 dl  mjölk
4 dl  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
1   förp färskost vitlök och örter (à 125 g)
100 g  skivad salami
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan och salamin. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot kokt ris.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Tycker jättemycket om detta recept. Vi gör det jätteofta.

Evelina

2012-06-27

Smaklöst och tråkigt. Brödet var det enda som gick att äta. Synd, för tomatsoppa kan vara riktigt gott.

Pierre

2012-04-23

Tyckte också det saknades lite smak, kommer nog att ha i vitlök och/eller salami nästa gång.

Erna

2012-03-23

Näringsvärde per portion

Energi2637 KJ / 630 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater74.3 g
Protein21.2 g

Testa liknande recept

Minipizzor
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatsoppa med risoni och tunnbrödstoast med rucola
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med mozzarella och baguette
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ostfylld tortellini med ärter, salami och citron
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minestronesoppa med ärtor
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kastrullpasta med salami, cottage cheese och citron
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga