Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Arrabbiata con salume

Arrabiata con salume är en riktig italiensk delikatess där nykokt lumaconipasta blandas med smaskig och lite het tomatsås av chiliflakes, olivolja, vitlök och tomatkross. Servera din perfekta pasta och sås tillsammans med rivig ruccola och smakrik salami.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt.
  2. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med en slev eller gaffel. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme 15–20 minuter.
  3. Smula sönder den torkade chilin och tillsätt den och smaka av med salt och lite socker.
  4. Koka pastan och blanda den sedan med tomatsåsen och servera med ruccola och salami.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 vitlöksklyftor
  • 400 g hela skalade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • strösocker
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 65 g ruccola
  • 200 g salami
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2126 kJ / 509 kCal