Tomat- och baconpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Tomat- och baconpasta

Med krispig bacon, tomatsås och krämig crème fraiche kan du snabbt ställa en härlig pasta på bordet. Små färska tomater i såsen blir både mumsigt och fräscht. Enkelt och snabbt, som vardagar ska vara!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Strimla baconet.
  3. Stek lök och bacon i matfettet tills det får färg. Tillsätt crème fraiche, pastasås och vatten, låt puttra någon minut.
  4. Dela tomaterna och vänd ner i såsen.
  5. Vänd ner såsen i pastan och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 gul lök
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 dl vatten
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2678 kJ / 641 kCal