Rostad tomatsoppa
Tomatsoppa är en härlig vardagsklassiker! Genom att rosta tomaterna i ugnen får soppan ett extra djup och smakerna framhävs. Servera gärna den rostade tomatsoppan toppad med olivolja och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
500 g röda tomater
2 röda paprikor
1/2 - 1 chili
2 skalade vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
3 - 4 msk sherryvinäger
2 tsk strösocker
4 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk olivolja (+ extra till servering)
färsk basilika (till servering)
Serveringsförslag
yoghurt eller crème fraiche
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Minskade mängden vinäger. Lade till röda linser. Blev en mycket god soppa.
Hilona
2024-09-12Paprikan tar över alldeles för mycket tyvärr.
Fabian
2024-07-26Tyckte den blev väldigt god! Följde receptet exakt och finns inget jag vill ändra.
Markus
2024-05-27