Tomatsoppa med basilikacrème

Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med en klick basilikacrème. Du använder tre olika sorters tomat för att få smak och fyllighet - färska tomater, krossade tomater och tomatpuré. Sist avrundar du tomatsoppan med len grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 msk smör eller olja
4 färska tomater
1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde
Basilikacrème
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk basilikapesto
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1599 KJ / 382 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok soppa. Smakar tomater, lite blaskig blev den.
My
2025-09-09Jätte god soppa! Ungarna älska den också 👌
Theresé
2025-09-04Första gången jag gjort den. Helt fantastiskt god och godkänd av sambon 😊😊
Maria
2025-09-02