Tomatsoppa med basilikacrème

Betyg 4.4 av 5.799 personer har röstat
Receptet har 90 kommentarer
Tomatsoppa med basilikacrème

Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med en klick basilikacrème. Du använder tre olika sorters tomat för att få smak och fyllighet - färska tomater, krossade tomater och tomatpuré. Sist avrundar du tomatsoppan med len grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Tomatsoppa med basilikacrème

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
4 färska tomater
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
peppar
1 dl mellan- eller vispgrädde

Basilikacrème

2 dl crème fraiche
1 1/2 msk basilikapesto

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

90 st
  • Varför ska man skära tomaterna i små tärningar när det ändå ska mixas sen? Onödigt tidskrävande.

    Marina

  • Smidig att laga och smakrik. Jag la till en halv chili för lite mer sting.

    Malin

  • Hej! Är basilikacremen med creme fraichen inräknat i kcal/port?

    Kristina

    Hej Kristina! Den är med i beräkningen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Riktigt god.. öka på lite i krydd väg, annars super👌😋

    Mattias

  • Jättegod soppa som har blivit en favorit för samtliga här hemma och äts flera gånger i månaden. Oftast med lite pasta i och vitlöksbröd till. Tillsätter två vitlöksklyftor, lite extra oregano och franska örter. Har också i en dl kokta röda linser. Perfekt att få i barnen för det märks inte när man ändå mixar soppan sen. Tack för ett bra recept!

    Anna

  • Familjens favorittomatsoppa! Enkel att förbereda och sen får den gotta till sig i grytan betydligt längre än vad som står i instruktionerna. Värt att tänka på om man gör dubbelsats är vattenmängden. Gjorde det senast och den blev väldigt vattning men hade dels kunnat koka ännu längre men också testa mig fram. Tog fram sista portionen ur frysen igår och oj vad den hade fått gotta till sig 😊

    Karin matilda

  • Jättegid och lätt att glra. Jag gjorde en lite större sats + 1 lök + 1 vitlök + 1 körsbärstomater + 2 tsk basilika + 1 tärning umamibuljong

    Mikaela

  • Mycket bra soppa, familjen äter den flera gånger i månaden. Både som den är eller med pasta eller vitlöksbröd.

    Dan wilhelm

  • Utsökt gott.

    Jan

  • Helt ok soppa. Smakar tomater, lite blaskig blev den.

    My

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 382 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Broccolisoppa med pestobaguette
    Betyg 3.9 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisksoppa med tomat och apelsin
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkål- och broccolisoppa
    Betyg 4.3 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad