Tomatsoppa med apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatsoppa med apelsin

Läcker och aptitretande är denna nyttiga tomatsoppa med apelsin. Pressade apelsiner och klyftor, blandas i denna festliga soppa tillsammans med vitlök, passerade tomater och gudomlig buljong. Du får en festlig och bra soppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken fint.
  2. Skålla och skala tomaterna. Dela och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i småbitar.
  3. Dela apelsinen. Pressa juicen ur ena halvan och skär skivor av den andra (för 4 port).
  4. Hetta upp en kastrull, häll i olivoljan och fräs löken mjuk. Häll på de passerade tomaterna, vattnet och buljongtärningen. Tillsätt apelsinjuicen och smaka av med vinäger, socker, salt och peppar.
  5. Lägg i tomatbitarna och låt dem bli varma. Det känns gott att tugga på de färska bitarna när soppan i övrigt är slät. Servera med en apelsinskiva i varje tallrik eller glas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 schalottenlökar eller bananschalottenlök (3 schalottenlökar motsvarar 1 bananschalottenlök)
  • 2 färska tomater
  • 1 apelsin
  • 4 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 tsk vinäger
  • 1 msk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 804 kJ / 192 kCal