Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad Andaluz

Sallad Andaluz är en spanskinspirerad rätt med oliver, apelsiner, rödlök och paprika som några av basingredienserna. Den fräscha salladen serveras med en kryddig dressing och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och skär gurkan i små tärningar. Skala och skiva lök och apelsiner.
  2. Dressing: Blanda de passerade tomaterna med olivolja och vinäger. Smaka av med pressad vitlök, apelsinskal, salt och peppar.
  3. Strö över oliverna. Ringla dressingen över salladen och bjud bröd till.

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 tomater
  • 2 gröna paprikor
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 apelsiner
  • ca 30 svarta oliver
Dressing
  • 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?