Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa

4
0
Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa

Ett utsökt recept på kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa. Du förbereder degen dagen innan servering av bland annat jäst, honung och mjöl. Toppa pizzan med spenat, mozzarella och salami och gör en smakrik salsa att servera på sidan!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011

Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

1/3
paket jäst
3 dl
kallt vatten
2 tsk
honung
2 msk
olivolja
1 1/2 tsk
salt
7 - 7 1/2 dl
vetemjöl (7,5 dl motsvarar ca 450 g)

Pizzatopping

200 g
bladspenat
250 g
mozzarella
4 msk
tomatpuré
80 g
salami i skivor
2 tsk
torkad oregano

Tomat- och basilikasalsa

1
vitlöksklyfta
3
tomater
1
kruka grovhackad basilika
-
salt och peppar

För alla

Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.

Över 60 minuter

Gör så här

DAG 1
DAG 2

Tips

Kockknepet: Egen pizzasallad!
Finstrimla 1/2 spetskål och blanda med 2 msk olivolja, 3/4 msk vitvinsvinäger och 1/2 tsk torkad oregano. Salta och peppra. Ställ kallt minst 15 minuter före servering.
Receptet är avsett för 4 port.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2995 KJ / 717 kCal
Fett 27.2 g
Kolhydrater 91 g
Protein 26.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept