Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa
Ett utsökt recept på kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa. Du förbereder degen dagen innan servering av bland annat jäst, honung och mjöl. Toppa pizzan med spenat, mozzarella och salami och gör en smakrik salsa att servera på sidan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
1/3 paket jäst
3 dl kallt vatten
2 tsk honung
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7,5 dl motsvarar ca 450 g)
Pizzatopping
200 g bladspenat
250 g mozzarella
4 msk tomatpuré
80 g salami i skivor
2 tsk torkad oregano
Tomat- och basilikasalsa
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 kruka grovhackad basilika
salt och peppar
För alla
Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: ersätt mozzarella med riven ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkfritt alternativ, t ex tofu.
Gör så här
DAG 1
DAG 2
Tips
Kockknepet: Egen pizzasallad!
Finstrimla 1/2 spetskål och blanda med 2 msk olivolja, 3/4 msk vitvinsvinäger och 1/2 tsk torkad oregano. Salta och peppra. Ställ kallt minst 15 minuter före servering.
Receptet är avsett för 4 port.
Finstrimla 1/2 spetskål och blanda med 2 msk olivolja, 3/4 msk vitvinsvinäger och 1/2 tsk torkad oregano. Salta och peppra. Ställ kallt minst 15 minuter före servering.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 717 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater91 g
Protein26.1 g
Kommentarer