Kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa
Ett utsökt recept på kalljäst salamipizza med tomat- och basilikasalsa. Du förbereder degen dagen innan servering av bland annat jäst, honung och mjöl. Toppa pizzan med spenat, mozzarella och salami och gör en smakrik salsa att servera på sidan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
1/3 paket jäst
3 dl kallt vatten
2 tsk honung
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl (7,5 dl motsvarar ca 450 g)
Pizzatopping
200 g bladspenat
250 g mozzarella
4 msk tomatpuré
80 g salami i skivor
2 tsk torkad oregano
Tomat- och basilikasalsa
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 kruka grovhackad basilika
salt
peppar
Gör så här
DAG 1
DAG 2
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 717 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater91 g
Protein26.1 g
Kommentarer