Spaghetti med tomatsås och vegofräs
Servera spaghetti med tomatsås och vegofräs, toppat med rostade parmesanfrön. Gott till vardags och uppskattat av hela familjen! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 vitlöksklyfta
75 g palsternackor
1/2 selleristjälk
1 1/4 msk olivolja
3/4 msk tomatpuré
1/4 tsk torkad timjan
1/4 tsk torkad oregano
1/4 tsk torkad basilika
1 burk hela tomater (à 400 g)
1/4 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1/2 msk konc grönsaksfond
strösocker
Vegofräs
1/2 silverlök
1/2 vitlöksklyfta
100 g morötter
50 g champinjoner
1 1/2 msk olivolja
300 g vegofärs
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
Parmesanfrön
1/3 dl solroskärnor
1/3 dl pumpakärnor
1/3 dl sesamfrön
1/3 dl finriven parmesan
1/3 tsk flingsalt
4 port spaghetti
Kommentarer
Smaken står inte på något sätt i proportion till tillagningstiden och den stora disken... Undrar om Ica hittat receptet i Kajsa Vargs kokbok?
Johann
2021-03-02Den viktar upp till en 4 i betyg eftersom jag tror att den kan hamna där med en annan färs än quorn, vilket jag använde mig av. De ugnsrostade fröna (jag använde cheddarost), var också bidragande till det. Tiden det tar att laga rätten gör nog att jag inte kommer att laga den fler gånger. De ugnsrostade fröna "stjäl" jag med mig dock.
Anette
2020-08-02Hej Anette! Kul att höra att du i alla fall tar med dig receptet för fröna till andra recept! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-04