Spaghetti med tomatsås och vegofräs

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Spaghetti med tomatsås och vegofräs

Servera spaghetti med tomatsås och vegofräs, toppat med rostade parmesanfrön. Gott till vardags och uppskattat av hela familjen! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Spaghetti med tomatsås och vegofräs

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1/2   vitlöksklyfta
75 g  palsternackor
1/2   selleristjälk
1 1/4 msk  olivolja
3/4 msk  tomatpuré
1/4 tsk  torkad timjan
1/4 tsk  torkad oregano
1/4 tsk  torkad basilika
1   burk hela tomater (à 400 g)
1/4   förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1/2 msk  konc grönsaksfond
strösocker

Vegofräs

1/2   silverlök
1/2   vitlöksklyfta
100 g  morötter
50 g  champinjoner
1 1/2 msk  olivolja
300 g  vegofärs
1 1/2 msk  tomatpuré
1/2 tsk  torkad timjan
1/2 tsk  torkad rosmarin
1/2 msk  japansk soja
1/2 tsk  salt
1/4 tsk  svartpeppar

Parmesanfrön

1/3 dl  solroskärnor
1/3 dl  pumpakärnor
1/3 dl  sesamfrön
1/3 dl  finriven parmesan
1/3 tsk  flingsalt
4   port spaghetti

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen och fonden.
Fri från och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och servera med rostade frön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Tips

Bönorna som blir över är goda att blanda med en vinägrett, servera som de är eller vänd ner bönorna i en sallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Smaken står inte på något sätt i proportion till tillagningstiden och den stora disken... Undrar om Ica hittat receptet i Kajsa Vargs kokbok?

Johann

2021-03-02

Den viktar upp till en 4 i betyg eftersom jag tror att den kan hamna där med en annan färs än quorn, vilket jag använde mig av. De ugnsrostade fröna (jag använde cheddarost), var också bidragande till det. Tiden det tar att laga rätten gör nog att jag inte kommer att laga den fler gånger. De ugnsrostade fröna "stjäl" jag med mig dock.

Anette

2020-08-02

Hej Anette! Kul att höra att du i alla fall tar med dig receptet för fröna till andra recept! 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-04

Testa liknande recept

Tomatsås med vita bönor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med ärtor och champinjonsås
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vego bollo med spaghetti och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med morotssås
Betyg 3.9 av 5.
153 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsragu med soltorkad tomat och selleri
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trattkantarellpasta
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga