Pizza med aubergine, svamp och oliver
Pizza är alltid gott speciellt när du även gör degen själv. På pizzadegen brer du på en mustig och god tomatsås. Pizzan toppas därefter med ost, aubergineskivor, färska champinjoner och svarta oliver. En härlig kombination som gör denna vegopizza till en riktig favorit.
Ingredienser
2 pizzor
Pizzabotten
25 g jäst
2 dl vatten
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk selleristjälk
1 röd peppar (chili)
1 förp krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen peppar
Fyllning
1 aubergine (à ca 300 g)
grovt havssalt
1 msk olivolja
6 små färska champinjoner
10 svarta urkärnade oliver
1 förp växtbaserad riven ost (gärna av mozzarellatyp, à 150 g)
Till servering
1/2 kruka färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lika god denna gång. Hade kvar en klick creme fraiche, ca 0,3 dl som jag spred ut som små klickar över pizzan.
Anette
2022-05-14Lite mycket jobb med auberginerna, som inte har så mycket smak att tillföra. Om det blir någon nästa gång testar jag med squash, som jag slipper köra en extra omgång i ugnen.
Johann
2022-02-20Jag stekte champinjonerna innan jag la dem på pizzan. Jag använde även 3 dl riven cheddarost istället för mozarella. Brände 1:a plåten med aubergine, 10 minuter i ugnen eller lägre gradantal hade nog räckt.
Anette
2021-08-01