Pizza med aubergine, svamp och oliver

7
3
Pizza med aubergine, svamp och oliver

Pizza är alltid gott speciellt när du även gör degen själv. På pizzadegen brer du på en mustig och god tomatsås. Pizzan toppas därefter med ost, aubergineskivor, färska champinjoner och svarta oliver. En härlig kombination som gör denna vegopizza till en riktig favorit.

Pizza med aubergine, svamp och oliver

Ingredienser

2 pizzor

Pizzabotten

25 g jäst
2 dl vatten
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Tomatsås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk selleristjälk
1 röd peppar (chili)
1 förp krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen peppar

Fyllning

1 aubergine (à ca 300 g)
grovt havssalt
1 msk olivolja
6 små färska champinjoner
10 svarta urkärnade oliver
1 förp växtbaserad riven ost (gärna av mozzarellatyp, à 150 g)

Till servering

1/2 kruka färsk basilika

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anette

2022-05-14

Lika god denna gång. Hade kvar en klick creme fraiche, ca 0,3 dl som jag spred ut som små klickar över pizzan.

Johann

2022-02-20

Lite mycket jobb med auberginerna, som inte har så mycket smak att tillföra. Om det blir någon nästa gång testar jag med squash, som jag slipper köra en extra omgång i ugnen.

Anette

2021-08-01

Jag stekte champinjonerna innan jag la dem på pizzan. Jag använde även 3 dl riven cheddarost istället för mozarella. Brände 1:a plåten med aubergine, 10 minuter i ugnen eller lägre gradantal hade nog räckt.