Pizza med aubergine, svamp och oliver

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
3
Pizza med aubergine, svamp och oliver

Pizza är alltid gott speciellt när du även gör degen själv. På pizzadegen brer du på en mustig och god tomatsås. Pizzan toppas därefter med ost, aubergineskivor, färska champinjoner och svarta oliver. En härlig kombination som gör denna vegopizza till en riktig favorit.

Pizza med aubergine, svamp och oliver

Ingredienser

2 pizzor

Pizzabotten

25 g  jäst
2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
4 dl  vetemjöl

Tomatsås

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   stjälk selleristjälk
1   röd peppar (chili)
1   förp krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen peppar

Fyllning

1   aubergine (à ca 300 g)
grovt havssalt
1 msk  olivolja
6   små färska champinjoner
10   svarta urkärnade oliver
1   förp växtbaserad riven ost (gärna av mozzarellatyp, à 150 g)

Till servering

1/2   kruka färsk basilika

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Lika god denna gång. Hade kvar en klick creme fraiche, ca 0,3 dl som jag spred ut som små klickar över pizzan.

Anette

2022-05-14

Lite mycket jobb med auberginerna, som inte har så mycket smak att tillföra. Om det blir någon nästa gång testar jag med squash, som jag slipper köra en extra omgång i ugnen.

Johann

2022-02-20

Jag stekte champinjonerna innan jag la dem på pizzan. Jag använde även 3 dl riven cheddarost istället för mozarella. Brände 1:a plåten med aubergine, 10 minuter i ugnen eller lägre gradantal hade nog räckt.

Anette

2021-08-01

Testa liknande recept

Toast med vegansk ost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig latte med havredryck
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Quesadillas med tomat och lök
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smash burger från Oklahoma
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi grilled cheese
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga