Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tomatsalsa med lime och chili

En tomatsalsa med hetta från chili och sötma från körbärstomater på burk. Lime ger tomatsalsan syra och gör att röran passar extra bra till texmexinspirerad mat som tortillabröd med kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla salladslöken fint. Dela och kärna ur chili och paprika. Strimla chilin och skär paprikan i bitar.
  2. Blanda grönsakerna med tomaterna och tomatspadet. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  3. Till servering: Servera salsan med kycklingspett och ev. grillade tortillabröd.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 6 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kycklingspett
  • tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1679 kJ / 402 kCal