Tomatsalsa med lime och chili

25
0
Tomatsalsa med lime och chili

En tomatsalsa med hetta från chili och sötma från körbärstomater på burk. Lime ger tomatsalsan syra och gör att röran passar extra bra till texmexinspirerad mat som tortillabröd med kyckling.

Tomatsalsa med lime och chili

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
6 salladslökar
1 röd chili
1 röd paprika
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 lime
salt och svartpeppar

Till servering

kycklingspett
tortillabröd (gärna fullkorn)

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2581 KJ / 616 kCal
Fett 12 g
Salt 29 g
Kolhydrater 97 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden