Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxkotletter med fruktig salsa

Saftiga laxkotletter som efter grillningen smälter i munnen. Den fruktiga salsan, som innehåller bland annat kiwi, mango och het chili, blir ett utmärkt komplement till den eldiga laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in laxkotletterna med en blandning av olja, peppar, salt och råsocker. Låt laxen ligga framme ca 30 min.
  2. Grilla eller stek laxkotletterna ca 4 min/sida. Skölj och finhacka salladslöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin och mangon. Skala och finhacka kiwin. Blanda lök, chili, frukt, chilisås och vinäger. Smaka av med råsocker och salt.
  3. Servera salsan till de nygrillade eller -stekta laxkotletterna. Färsk potatis och sallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter (à ca 150 g)
  • 2 msk olja
  • 2 tsk peppar (krossad svart-, grön- och rosé-)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk råsocker
Salsa
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk råsocker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?